torsdag 1 mars 2018

Vecka 9

Första veckan efter lovet är redan gjord. Det var en jättebra start på veckan med friluftsdag i ishallen. Det var väldigt roligt, alla var duktiga på att gå dit och hem och på att åka skridskor i tre timmar. Dessvärre slutade det med handledsbrott för två elever men de är nu vid gott mod. Det har också varit många sjuka denna vecka, glöm inte bort att sjukanmäla varje dag innan halv åtta. Tänk också på att titta på showbie - ledig/sjuk för att se vad vi gjort i skolan.

Vi har idag avslutat magnetism och elektricitet. Det behövdes lite repetition på slutet och på fredag nästa vecka blir det ett test. Det man ska kunna finns på showbie, dels på magnetism och dels på elektricitet. Nästa vecka börjar vi med kemi :) .

I matten har vi denna vecka jobbat med problemlösning med hjälp av barmodeling. I tre grupperna har vi jobbat med medelvärde och typvärde, vilket vi kommer att jobba vidare med nästa vecka också. Vi ska också börja med ett nytt arbetsområde med vinklar och vinkelsumma.

I svenska kommer vi i början på nästa vecka planera berättelserna. Under tre lektioner kommer de sendan att skriva sina berättelser. Den här veckan har vi tittat extra mycket på avslutningar av berättelser och hur viktigt det är att bestämma hur berättelsen ska avslutas redan innan vi börjar skriva.

I SO har vi snart avslutat islam. Efter det kommer vi att jämföra de tre abrahamitiska religionerna. Detta, jämförelsen, kommer vi sedan att checka av under v. 11. Vi kommer också så smått att börja prata om Gustav Vasa, med tanke på söndagens Vasalopp.

Igår och idag var det discoplanering. Jätteroligt att höra hur engagerade alla är och hur bra diskussioner det blev med inträde, aktiviteter, tider...
Imorgon lördag är det loppis dax. Glöm inte att lämna in era saker ni inte behöver och kom mellan 10-14 och sälj eller köp.  Kakförsäljningen är i full gång, fram till den 16/3 får man sälja.

Nästa vecka ska vi ha en nätsmärt eftermiddag tillsammans med Anna Boje (värdegrundspedagog) och Linda Andrèn (kurator).Måndag  uteidrott, varma kläder

Tisdag

Onsdag

Torsdag  idrott, vanlig - tänk på att komma i tid

Fredag  NO förhör magnetism och elektricitet


Vecka 12 - 20/3 - studiedag

Trevlig Helg!   Maria och Anna-Kerstin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6