fredag 2 februari 2018

Vecka 5


Veckorna tuffar på och det är fredag igen. Det har varit en regnig vecka, packa gärna med lite extrakläder så att det finns något att byta med. Vi vill också påminna om att det är tugummiförbud i skolan. Vi har sett elever som har tugummi och även hittat tugummi i korridoren.

Det är många som gärna dröjer sig kvar i korridoren efter skoltid. Detta för att kunna sitta där och spela på ipaden tillsammans. Det är inte ok! Framförallt ur en säkerhetssynpunkt. När våra elever har slutat, då måste vi vara säkra på att de inte finns kvar i byggnaden. Om det tex skulle börja brinna letar vi ju inte efter elever som vi vet har gått hem, utan får hjälpa fritidspersonalen och de eleverna som är där. Eleverna får ju gärna träffas någon annanstans och spela.

Beteendet har även visat sig under någon rast. Några elever hänger kvar i korridoren för att spela på sin ipad. Detta är inte heller ok. Vi vill att eleverna går ut under rasten! Prata gärna med era barn om detta!

I svenskan har vi pratat om börjor eller inledningar av berättelser. Vi har tänat och skrivit och förbättrat olika inledningar. Vi har också läst en novell, "Förbannelser" av Oscar Danielsson, där vi har tittat på textstrukturen.

I SO har vi påbörjat arbetet om judendomen. Fråga gärna vad de har lärt sig om judendomen.

I matten har vi jobbat vidare med area, repeterat area av kvadrat och rektangel och sedan gått vidare till att beräkna parallellgram och trianglar.

I NO har vi testat vilka olika material som leder el och tittat på film.

Glöm inte att följa med på showbie - sjuk/ledig klasskod KUMEW om du inte är i skolan.


Måndag:          idrott, klassmöte - föräldrar och elever kl. 17,30

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:        idrott

Fredag:


Ha en riktigt härlig helg .  Hälsningar Mia och Anna-Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6