söndag 21 januari 2018

Vecka 4

Då är det fredag igen. Idag har vi haft nya elevens val och det verkar som alla är nöjda. Nyheter på valen var film och programmering.

Eleverna som går på Bläshammar skola kommer att börja hos oss till hösten och vi har funderat på olika sätt att lära känna varandra lite innan dess. Igår tog vi ett första steg och facetimeade  med dem, pinsamt tyckte många innan vi satte igång men det blev lyckat.

Vi inledde också vårt vårprojekt "nätsmart". Vi läste upp olika påståenden som man fick ta ställning till och sedan diskutera. Nästa vecka ska vi titta på en film och utifrån den diskutera.

I matten har vi denna veckan jobbat mycket praktiskt med area och omkrets. Vi har tittat på hur omkretsen ändrar sig om vi med samma area ändrar formen på en figur och hur arean kan ändras om vi ändrar formen på en figur med samma omkrets.

I NO har vi kopplat parallellkopplingar och jämfört serie och parallellkopplingar. Vi har också pratat om anteckningsstruktur och att det är viktigt att föra anteckningar när man labbar.

I SO arbetar vi vidare med religion. Vi har pratat om kristendomen och kommer under veckan se en film om judendom.

I svenska har vi läst en spännande berättelse och diskuterat vad som gör en berättelse spännande. Vi kommer i veckan att titta på olika inledningar.

Nästa vecka ska Mia och Anna-Kerstin på fortbildning i Göteborg på onsdagen så från kl. 10 kommer det vikarie.

Vecka 5

Måndag:  idrott

Tisdag:  Nomp läxan vara klar, ny läxa - öva på en multiplikationstabell som man inte kan

Onsdag:  vikarie från kl. 10

Torsdag: idrott

Fredag: engelsk läxan vara gjord

Trevlig helg!

Anna-Kerstin och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6