söndag 14 januari 2018

Vecka 2

Det var så roligt att träffa alla igen och återigen välkomna  Idun och Theo.

Onsdagen ägnade vi åt samarbetsövningar , både i klassrummet och i idrottshallen, nyheter som hänt under året och dagen avslutades med diskustoner om mål för oss femro under våren. Följande mål var alla överens om:  ° arbetsro
                             ° Klassresa
                             ° åka till ishallen
                             ° åka till stranden och fiska krabbor

Alla mål förutom klassresa gör vi i skolan, men med att samla pengar och organisera en klassresa  behöver vi er föräldrars hjälp. Vi kallar till ett föräldramöte om inte alltför länge där vi tillsammans elever och föräldrar kan prata om detta.

I torsdags var ordningen tillbaka och vi jobbade som vanligt. I matte började vi med nytt arbetsområde, geometri. Först ut var omkrets. I NO har vi börjat med elektricitet, fått en lampa att lysa, ritat kopplingsschema och undersökt olika sätt att koppla.

I svenska har vi börjat skriva berättande! Kommer bli så spännande. Vi börjar med att alla skriver en kort berättelse utifrån sin förmåga. Detta för att få reda på vad jag behöver undervisa om. Nästa vecka ska vi lyssna på ytterligare en radioteater. Den här gången blir det Häxorna av Roald Dahl.

I SO fortsätter vi arbetet med de abrahamitiska religionerna. Vi har den här veckan tittat på en film om kristendomen och kommer fortsätta med lite texter och uppgifter på tisdag.Nästa vecka är en vanlig vecka. Vi kommer att göra nya elevens val på tisdag.

Måndag:  idrott

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: idrott

Fredag:

Trevlig vecka!

Anna-Kerstin, Emma och Maria
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6