söndag 10 december 2017

vecka 49

Veckorna flyger fram nu i december och det är redan lucia nu i veckan.  Alla som vill har under en månads tid fått öva tillsammans med Johan och nu på onsdag är det dax att visa upp det för publik.

Veckan som gått har vi i matte jobbat med problemlösning. De har fått jobba med två olika problem men av samma karaktär. Det andra problemet skulle man göra en redovisning till. Det var några som tyckte att det var svårt men de kommer att få många grundliga genomgångar nästa vecka.

I NO har vi jobbat med magnetism. Det har varit mycket praktiskt arbete med att testa vilka material som är magnetiska och vilka metaller som är magnetiska . Nästa vecka ska vi bygga enkla elektromagneter.

I SO har vi fortsatt arbete med religion och fokus ligger på de abrahamitiska religionerna. I svenska har vi börjat lyssna på en radioteater som heter Mördarens Apa, efter en bok av Jacob Wegelius. Vi lyssnar och tränar på att skriva sammanfattningar och svara på frågor om det vi lyssnat på. Vi arbetar också med läsförståelse.

Vi vill också påminna om att eleverna ska vara ute på rasterna. Under förra veckan var det vid flera tillfällen många barn inomhus i korridorerna. Många tycker att det är tråkigt på rasterna, detta är något vi kommer att prata om nästa vecka - "Vad kan man göra på rasten".

Se föregående inlägg för info om Luciafirandet på Trönninge Skola.

Vecka 50

Måndag:   idrott

Tisdag:

Onsdag:  luciafirande

Torsdag:  idrott

Fredag:  


Kommande händelser:

Sista skoldagen inför jul är fredagen den 22 december. Alla slutar på kl. 12.00

Trevlig andra advent!

Anna- Kerstin och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6