fredag 20 oktober 2017

vecka 42

 Vecka 42

Skolbion i torsdags var jättebra och läskig tyckte de allra flesta. På svenskan hade de pratat om filmen  och vad som kännetecknar genren "mysrysare".  Cykelledet som lämnade Trönninge var minst sagt långt och det gick jättebra. 

I matten har vi repeterat två och tre - dimensionella  figurer. När vi tittade på Spegelvänd förra veckan handlade det bl.a om geometriska former och det var många som hade glömt namn och termer därför repeterar vi det nu. Vi kommer också att jobba med sannolikhetslära efter lovet så för att jag ska veta hur jag ska lägga upp jobbet fick alla göra en fördiagnos. Arbetet med decimaltal har också fortsatt. Vi har omvandlat bråktal till decimaltal. Svårt tyckte många men sen blev det många "aha, nu förstår jag" och idag har det varit lite klurigt igen. Vi pratar mycket om att försöka och att inte ge upp även om det vid första anblick känns omöjligt.

I NO är det fortsatt jobb med kroppen. Ena gruppen är inte färdiga med stationerna än och andra gruppen har börjat med lungorna och andningen.

På grund av skolbio och lite annat som behövde göras blev det ingen Grej of the day denna veckan så det blir lite extra funderingstid så att alla vet vad det är på tisdag.

Efter lovet kommer vi att delta i uttagningen till Vi i femman!! Superspännande! Vi kommer lägga lite tid på att "träna" inför detta nästa vecka.
Under den veckan som varit har det varit mycket prat i media om sexuella övergrepp. Ämnet togs även upp i dagens Lilla Aktuellt Skola. Vi har idag pratat och diskuterat om det i grupperna. Nästa vecka kommer vi titta på ett avsnitt av programmet "Brottsligt", som går på Barnkanalen, där de också tar upp det här ämnet. Viktigt att prata om både i skolan och hemma.

I svenskan och SO närmar vi oss att skriva egna texter om Nordens länder. Vi har arbetat vidare med Island och sett ännu ett avsnitt av Geografens Testamente Norden. 


Vecka 43

Måndag:  idrott,  matteläxa - ha sett avsnitt 5 på Spegelvänd

Tisdag:  Grej of the day - samma ledtrådar som till förra veckan

Onsdag: Anna-Kerstin är på kurs, eleverna har vikarie

Torsdag: idrott

Fredag: höstkonsert i resturangen

Vecka 44 - Höstlov


                            Lite bilder från veckan


På hemkunskapen - elevens val lärde vi oss att koka makaroner och steka falukorv. 

                                                Skolbio

                       Ett jättelångt cykelled blev det till bion. 

                                                 NO

                                                Vi har jobbat med olika stationer i NO. 


                                                Matte

Här sitter en grupp och jobbar med geometriska former. Uppgiften var att med rätt mattespråk beskriva olika geometriska figurer som övriga gruppen skulle klura ut.

Ordna mjölsäckarna från den lättaste till den tyngsta. 
Hur kan vi sen omvandla bråktalen till decimaltal.

            Trevlig helg!   Anna-Kerstin och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6