söndag 15 oktober 2017

Vecka 41

Hej!

Nu är vecka 41 snart slut! Idag har vi tittat på Lilla Aktuellt Skola. Det handlade om en flicka som blev utsatt för mobbing via Instagram.  Det var många som var upprörda efteråt och vi pratade mycket om det i båda grupperna.

I svenska har vi fortsatt arbete med att skriva faktatext. Vi har också arbetat vidare med Balladen om en bruten näsa. Jag är så imponerad av deras läxor som de har lämnat in!

I SO har vi börjat arbeta med Island. Vi har sett en film och tittat i boken.

I matte har vi sett ett nytt avsnitt av "Spegelvänd" och efter det jobbat med linjediagram och geometriska former.  I fredags började vi att klura på hur man gör om bråktal så att man kan skriva dem som decimaltal. Vi pratade om hur man tar sig an en svår uppgift, att försöka göra något istället för att bara ge upp. I ena gruppen hann vi hela uppgiften (längre timme ) och  engagemanget var på topp, i andra hann vi börja och ska fortsätta på måndag.

I NO fortsätter vårt arbete med kroppen och denna vecka har vi jobbat med praktiska stationer.

Nästa vecka ska vi cykla på skolbio på torsdag. Vi samlas i klassrummen kl. 8.00 och är tillbaka så att vi äter en liten senare lunch.  Man får gärna ta med sig en frukt och en vattenflaska.

Ny matteläxa är att titta på avsnitt 5 av Spegelvänd. Förra gången vi hade det som läxa var det många som inte hade gjort det. Eftersom mattelektionen bygger vidare på innehållet i avsnittet är det viktigt att alla tittar på det med mattetänk påkopplat.

På tisdag är inte Maria på skolan, Sven Andersson kommer då som vikarie.

Vecka 42

Måndag:  Idrott

Tisdag:   NOMP - läxan vara gjord, ny matteläxa - titta på spegelvänd avsnitt nr. 5 till måndag

Onsdag: 

Torsdag:  skolbio, cykel , Studieverkstad

Fredag:  engelsk läxa vara klar

Trevlig helg! Anna- Kerstin och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6