söndag 8 oktober 2017

Vecka 40

Regn och rusk började veckan och idag har solen strålat, hoppas att det håller i sig i helgen.

I NO har vi denna veckan jobbat med matspjälkningen. Började med att fundera hur de trodde det fungerade sen tittat på film, pratat  och skrivit om vad det är som händer. En ganska teoretisk NO-vecka så näta vecka ska vi jobba mer praktiskt. Vi kommer att jobba med olika stationer och titta på olika delar i kroppen.

Vi har läst ut "Balladen om bruten näsa"! Känns nästan lite sorgligt. Jag tror att barnen har gillat boken. Läxa till onsdag är att skriva lite vad man tror hände sen. I grupp 5:1 har vi börjat läsa en bok som heter "Du&jag" och är skriven av Katarina von Bredow och i grupp 5:2 har vi börjat läsa "Billie, avgång 9.42 till nya livet" av Sara Kadefors. Jag hoppas de kommer bli uppskattade.

I SO har fortsatt arbete med nordens länder. Vi har arbetat med kartor och lite namngeografi. Dessutom har vi fortsatt tittat på Geografens Testamente - Norden.

I matte har de fått redovisa Spike och Curlys godisproblem . Vi har fortsatt jobbet med decimaltal.


Måndag:  inga idrottskläder, repetera grejerna - koll onsdag  och torsdag

Tisdag: ny matteläxa, decimaltal på NOMP

Onsdag: svenskläxan vara klar

Torsdag: idrottsläxan lämnas in, idrott

Fredag: engelsk läxa klar

Trevlig helg! 

                      Anna-Kerstin och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6