fredag 29 september 2017

Vecka 39

Hej!

Nu är vecka 39 snart slut. Även den här veckan har gått jättefort!

I svenskan har vi nu kommit in på hur en faktatext är uppbyggd och vad som ska finnas med när vi skriver. Eleverna kommer snart börja skriva faktatexter både i NO och SO. Boken, "Balladen om en bruten näsa", är snart slut! Vi vill så gärna veta vad som händer, men vi vill egentligen inte att boken ska ta slut!

I SO har vi även denna veckan pratat om Nordens länder. I serien Geografens Testamente var de även denna vecka i Norge. Vi har pratat om likheterna i de Nordiska länderna och varför det finns så många likheter.

I matten har vi idag "hängt" med våra kompisar Spike och Curly. De skulle köpa godis till fredagsmyset och vi räknade på hur många godisbitar de hade köpt. Vi håller på att lära oss en problemlösningsstrategi som kallas "barmodeling" vilket gör det tydligt vad det är vi ska räkna ut.
Vi jobbar också vidare med decimaltal.

I NO´n har de fått rita hur de tror att kroppen ser ut inuti. Inte en helt lätt uppgift men spännande att göra om den när vi är färdiga med arbetsområdet. Vi har lärt oss mer om huden och börjat titta på matspjälkningen.

Veckans grejer var golfströmmen och Alfred Nobel.

Vecka 40
Måndag: cykel med på idrotten, nya ledtrådar till Grej of the day

Tisdag:

Onsdag:  No - läxan skickas in på showbie, berätta om dagens grej

Torsdag: cykel med på idrotten, vaccination för berörda tjejer, berätta om dagens grej

Fredag:  engelsk läxan vara gjord

Trevlig helg!

Anna-Kerstin och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6