fredag 22 september 2017

Vecka 38

Hoppas alla hade en bra studiedag igår. Vi passade bl.a. på att ändra platser i både klassrum och restaurang så att man får lite nya arbets- och  mat-kompisar.

Vi har även denna vecka haft ringsamtal. Vi följde upp förra veckans tema med arbetsro och trygghet på rasterna.

I matten rullar jobbet vidare med decimaltal. Denna veckan har vi spelat spel där de har fått koppling mellan bråk, decimaltal och bild. Vi har också haft numbertalk, hälften av 36 - det blev många bra strategier för att räkna ut det i huvudet. Veckan avslutades med problemlösning.

I No har de byggt celler och satt ut cellens delar, de har tittat med lupp på kroppens största organ huden, tittat på film och skrivit lite faktatext.

I svenskan har vi skrivit en checklista för hur vi ska göra när vi läser en fakta text. Den kan vara bra att ta fram när vi läser nya texter i både NO och SO. Under nästa vecka kommer vi dela läsa en text med checklistan som utgångspunkt och dels börja titta på vad som är kännetecknande för en faktatext. Detta kommer till slut att bli en faktatext om ett nordiskt land.

I SO:n har vi tittat på ett avsnitt till i serien Geografens testamente. Den här gången var de i Norge. Vi har också kommit in på de nordiska länderna och kommer snart börja göra arbeten om länderna.

Ha en fin helg! Mia och Anna-Kerstin

Vecka 39

Måndag:     idrott, matteläxan vara gjord , ny läxa i No delas ut ska lämnas in måndag v. 40, nya
                     ledtrådar till grej of the day

Tisdag:

Onsdag:     berätta om dagens grej

Torsdag:    idrott, berätta om dagens grej, studieverkstad

Fredag:      engelskläxan vara gjord
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6