fredag 8 september 2017

Vecka 37

I dag har vi haft besök av Varbergs Scoutkår som berättade om hur det är att vara scout och bjöd in alla som är intresserade till att pröva på.  Eleverna har fått välja vad de vill göra på elevens val men grupperna är inte klara än så denna vecka blev det filmmys istället.

Vi har börjat jobba enligt Anna Bojes modell med ringsamtal, där vi pratar om trivsel, arbetsklimat och kompisrelationer - vad man kan göra själv och vad man kan göra i gruppen.  Detta kommer vi att göra varje vecka. Händer det något dessemellan har vi minimöten med  berörda elever och meddelar hemmet.

I NO har vi denna vecka gjort tidslinjer. Eleverna har fått en meter snöre, början är big bang och slutet nutid. Uppgiften var att sätta ut olika händelser, t.ex. när jorden skapades, fiskarna kom och när första människan kom. De har sedan letat på nätet efter hur längesedan det var.

I matte har vi sett ännu ett avsnitt av spegelvänd. Detta avsnittet tog bl.a upp tid och vinklar vilket vi jobbat med. Vi har också haft problemlösning. Nästa vecka kommer vi att börja jobba med decimaltal.

I svenska har vi fotsätt arbete med hur man läser en faktatext på bästa sätt. Vi fortsätter också i boken"Balladen om en bruten näsa". Vi har dessutom kommit in lite mer på läsförståelse.

I SO har vi börjat prata om kartan och vilka olika kartor det finns. Vi har även sett det första avsnittet av Geografens testamente - Norden.

Veckans grejer som ni så klart har hört om hemma handlade om Öresundsbron och Marie Curie.

Måndag:  idrott, nya ledtrådar delas ut, på egna ben startar

Tisdag: So - läxa

Onsdag:  läxa - funderat på GOTD - ledtråden, tjejerna träffar skolsyster för att att få information om  
                 HPV - vaccinationen

Torsdag:  idrott först på morgonenläxa - funderat på GOTD - ledtråden

Fredag:  NO-läxa, titta på en cellsam historia på Sli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6