fredag 15 september 2017

V 37

Veckorna går så fort! Vi hinner knappt med! Men vi har roligt under tiden i alla fall. Idag har vi gjort en överenskommelse med era barn. Under föräldramötet presenterade sig vår värdegrundspedagog, Anna Boije. Hon hjälper oss i vårt arbete med att alla ska känna sig trygga i skolan. Vi har pratat om att inget barn eller vuxen vill göra så att någon annan inte känner sig ok. För att hjälpa alla att bli uppfattade så som man vill, har vi kommit överens om att när man säger ifrån (ex "Sluta gör så mot mig) måste det andra barnet sluta. Om man inte slutar måste en vuxen hämtas och vi tar ett minimöte med barnen det gäller samt en av oss vuxna som en neutral samtalsledare.

Vi hoppas och tror att detta ska hjälpa oss och eleverna att få ett öppet och tryggt klimat i klassrummet och på skolgården.

I svenskan har vi fortsatt läsa "Balladen om en bruten näsa". Just nu är det ganska sorgligt och tragiskt i boken. Fråga era barn om den! De tycker verkligen att det är en bra bok.

I SO arbetar vi vidare med Nordens länder tillsammans med programmet Geografens testamente - Norden som är riktigt spännande!

I matten jobbar vi vidare med decimaltal. Vi jobbar mycket praktiskt så att eleverna får en bra förståelse för vad decimaltal är. Vi pratar också mycket matte, både i jobbet med decimaltal men också i numbertalks  och spel. Det numbertalk vi hade denna veckan var att förklara för andra hur man räknar ut dubbelt så mycket som 36.  Vi får höra olika sätt att tänka och hjälper varandra med olika strategier.

I NO har vi jobbat med cellen och nästa vecka börjar vi med kroppens organ.

Denna veckan har alla verkligen tänkt på ledtrådarna för grejerna :) . Som vi fått höra hemma handlade det om Astrid Lindgren och Jury Gagarin.  Nya ledtrådar kommer på måndag, de finns under fliken GOTD.

På torsdag är det studiedag.

Vecka 38

Måndag: idrott, nya ledtrådar kommer

Tisdag:

Onsdag: engelsk läxa, text och glosor

Torsdag: studiedag

Fredag:

Ha en riktigt härlig helg!

Anna-Kerstin och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6