fredag 1 september 2017

V. 35

Vilken bra vecka vi har haft med era barn! Vi har kommit igång med våra lektioner och det känns bra. I svenska har vi börjat prata om hur man läser en faktatext för att bäst ta till sig innehållet. Vi läser en bok högt som heter "Balladen om en bruten näsa" av Arne Svingen. Vi pratar och diskuterar alltid det vi har läst.
I SO har vi börjat med geografi och precis börjat med att man kan dela in jordklotet i en nord och en sydlig del. Vi har lärt oss att det bor flest människor på det norra halvklotet, medan det finns mest hav på det södra. Vi har också kommit in på vad det är som gör att vi väljer att bosätta oss på vissa ställen, men inte på andra.
I matte har vi tittat på första avsnittet av en serie som heter Spegelvänd. Vi fick i det avsnittet möta sannolikhet och binära tal vilket vi har undersökt och diskuterat vidare. Det är inte säkert att vi fortsätter titta på serien eftersom det var många som redan sett den tidigare. Vi har också gjort en diagnos för att stämma av var vi ska börja jobba.
I NO har vi undersökt "hinken". Vad händer i hinken när man häller i färgat vatten och det kommer ut rent? Alla har fått göra en skiss och redovisat den för varandra. Vi har i en grupp precis börjat på vårt första arbetsområde som är kroppen.

Hoppas ni alla hade mysiga "Grej" stunder i går och att ni nu vet lite mer om pirayor. Nya ledtrådar kommer på måndag :) .

Vi jobbar vidare på att få bra sammanhållning och god arbetsmiljö under kommande veckor genom olika övningar när vi är båda i grupperna.

Vecka 36

Måndag: Idrott, nya ledtrådar till GOTD

Tisdag: 

Onsdag: SO/SV "grej", läxa att berätta om den

torsdag: idrott , Ma/NO "grej", läxa att berätta om den

fredag:

Trevlig helg!

Anna-Kerstin och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6