söndag 3 september 2017

Trivselledare

På Trönninge skola kommer vi att arbeta med trivselledarprogrammet. Vi är således en trivselskola. Trivselprogrammet har arbetats fram för att minska utanförskap och ge fler barn möjlighet till lek, rörelse och inkludering på rasterna. Programmet går ut på att elever utses till trivselledare och de tar sig an utmaningen i en termin. En trivselledare åker på utbildning en dag och åtar sig sedan att leda aktiviteter på rasterna för andra barn. En trivselledare bjuder in, förklarar, visar och leder. Det är stolta elever som tar på sig sin TL-väst, tar med sitt material och går ut för att leda en lek på rasten.

På Trönninge skola börjar vi i mindre skala med åk 5 som trivselledare hösten 2017. Eleverna har fått i uppdrag att fundera över helgen om huruvida de vill vara trivselledare eller ej. På idrottslektionen imorgon, måndag, kommer vi att lotta mellan de frivilliga. Utbildningsdagen är nu på torsdag, 7/9, på Buaskolan. De som lottas fram som trivselledare kommer att få med sig en blankett om godkännande att åka i bil med personal. Den blanketten ska skrivas under av vårdnadshavare och skickas med tillbaka senast onsdag 6/9.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6