tisdag 29 augusti 2017

Löss

Trönninge SkolaBästa föräldrar!


Huvudlöss har upptäckts på skolan.

Huvudlöss sprids snabbt, särskilt i skolmiljö eftersom barnen har så mycket kontakt med varandra. Tillsammans kan vi begränsa omfattningen av problemet. Det är oerhört viktigt att ni föräldrar kammar igenom era barn och även kammar igenom er själva.


Gör så här

1. Kontrollera så snart som möjligt alla familjemedlemmar. Lössen kan vara svåra att upptäcka, eftersom de är mycket små och rör sig snabbt. Det bästa sättet att kontrollera är att använda en speciell lus-kam, finns på apoteket.
2. Dela upp det blöta (handdukstorkade) håret i flera delar. – Arbeta med en del i taget. Placera kammen så att tänderna ligger så nära hårbotten som möjligt och dra kammen långsamt uppåt mot hårtopparna. Torka sedan av kammen med ett papper och se efter om det finns löss.
3. Upprepa tills hela huvudet är undersökt eller tills ni hittat en levande lus.


Om ni hittar huvudlöss


à Skaffa snarast lusmedel.
à Följ de anvisningar som medföljer produkten.
à Vissa lusmedel måste användas fler gånger, eftersom de dödar lössen men inte nödvändigtvis gnetterna (eller äggen). Läs i anvisningarna för medlet och gör en andra behandling den dag som rekommenderas.


För att undvika huvudlöss i framtiden är det viktigt att med jämna mellanrum kontrollera barnens hår. Försök bygg in en sådan kontroll i veckorutinerna t.ex. varje söndag. Använd gärna balsam. Att förebygga smittspridning är absolut nödvändigt.


Om man upptäcker huvudlöss är det viktigt att sätt in behandlingen så tidigt som möjligt för att stoppa spridningen.


Tack för att ni samarbetar med oss för att minska problemen!

Läs gärna www.1177.se

MVH Carina och Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unikum och blogg

Hej!! Från och med nu läggs alla blogginlägg endast in på Unikum. Så vi uppmanar alla att går in där och läsa. Hälsningar arbetslag 6